Szakszövegek várnak lefordításra? Keressen minket, ha gyors és pontos munkát szeretne viszontlátni!

Munkája során gyakran van szüksége arra, hogy idegen nyelvű anyagokkal dolgozzon, de egyszerűbb lenne, ha a saját anyanyelvén is elérhetőek lennének a dokumentumok? Esetleg kutatást végez, amihez külföldi szakirodalomra is szükség van, de fontos, hogy más nyelven is a rendelkezésére álljon a szöveg?

Forduljon hozzánk, ha nem mindegy, hogy milyen eredménnyel zárul a szakfordítás! Mi csak profi munkát adunk ki a kezünkből!

Mit takar a szakfordítás?

A szakfordítás számos területet érinthet, de legegyszerűbben talán úgy határozható meg, mint a szakmai szövegek más nyelven való adaptálása. Fordítóirodánk esetében több speciális szakmai területet külön kezelünk (például IT fordítás vagy Jogi fordítás), de ezek mellett teret adunk az egyéb szakterületekhez kapcsolódó megrendelések számára is.

A teljesség igénye nélkül, ebbe a kategóriába tartozhat akár a különböző használati utasítások fordítása, a szakmai dokumentációk, pályázati anyagok, vagy épp a tematikus cikkek fordítása is.

A szakfordítás során az egyik legfontosabb kitétel, hogy az adott szakma szóhasználatát használjuk, azt hitelesen és könnyen érthető módon alkalmazzuk a szövegekben, és természetesen, csak úgy, mint minden egyéb fordítás esetében, fontos, hogy a fordítás során mindig a pontosságra törekedjünk.

Ebben hivatalos szakfordító vizsgákkal rendelkező munkatársaink segítenek, akik képzettségüknek és gyakorlatuknak hála képesek precíz módon kivitelezi a szakmai fordításokat is.

Miért minket válasszon?

A fordítás berkein belül rengeteg olyan szegmens létezik, amelyre érdemes lehet fordítóként szakosodni. Cégünknél arra törekedtünk, hogy minél szélesebb körű képzettséggel rendelkező munkatársakkal dolgozzunk, így ügyfeleink számára rengeteg professzionális megoldási lehetőséget tudunk ajánlani, amikor fordításra van szükségük.

Amellett, hogy igyekszünk színes szolgáltatáspalettával várni ügyfeleink, még az árainkat is úgy szabtuk meg, hogy azzal Ön biztosan jól járjon! Ráadásul ne feledje, nálunk kérhet akár gyorsfordítást is!

Mit érdemes tudni a szakfordításáról?

Míg egy szépirodalmi szöveg esetében a fordító is viszonylagos szabadságot kap a munkája során, hiszen egy-egy kifejezés számos szinonimája közül választhat, addig egy szakfordítás sokkal több határt szab a fordítónak. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szakmai fordítás során olyan anyagokkal dolgoznak a szakemberek, amelyek széles skálán mozognak abból a szempontból is, hogy egyszerű tájékoztatóként csak olvasmányosnak kell lenniük, vagy épp komoly biztonsági kockázatokat okozhat egy-egy félrefordított kifejezés. Éppen ezért van szükség arra, hogy a szakfordítást végző kollégák folyamatosan képezzék magukat, rendszeresen frissítsék a szakmai nyelvet érintő tudásuk, és így mindig megbízható munkát tudjanak kiadni kezükből.

Fordítóirodánkban figyelünk arra, hogy naprakész megoldásokkal várjuk ügyfeleink akkor is, ha szakmai fordításról van szó!

A szakfordítás mellett természetesen elengedhetetlen a lektorálás is, amely ügyfeleink számára akár önmagában is elérhető szolgáltatásként is megtalálható palettánkon. A lektor dolga, hogy ellenőrizze a lefordított szöveg minőségét, kijavítsa az esetleges apróbb hibákat, és véglegesítse az elkészült munkát.

Önnek is professzionális szintű szakfordításra lenne szüksége? Mi segíthetünk, hogy gyorsan hozzájuthasson! Keressen minket bizalommal és kérjen árajánlatot!

Írjon nekünk most!

Select FileUpload File